fbpx

Кроација осигурување со највисок раст на пазарот од 44%

Новости

Кроација осигурување заклучно со третиот квартал од годинава забележа раст на бруто полисирана премија од 44% и истиот е највисок на осигурителниот пазар, покажуваат најновите податоци на Националното биро за осигурување (НБО). Во апсолутен износ растот е 148 милиони денари (2,4 милиони евра).

Притоа, Друштвото има раст во сите класи на осигурување, а најмногу во класата доброволно здравствено осигурување, каде заклучно со третиот квартал од годинава има 16% пазарно учество. Кроација осигурување е единствена и прва компанија која на пазарот воведе покритие за трошоци за лекување поради Covid_19 со што на клиентите им обезбеди заштита на она што во моментов претставува најголема потреба.

Дознајте повеќе за покритието од Covid_19 на линкот.

, , ,

Поврзани Објави

Menu