fbpx

Референт за наплата на должни побарувања

 1. Home
 2. chevron_right
 3. Референт за наплата на должни побарувања

Кроација осигурување АД – Друштво за неживотно осигурување Скопје вработува:

Референт за наплата на должни побарувања

 Потребни квалификации и способности:

 • ВСС/ССС
 • Минимум 3 години искуство во наплата на ненаплатени побарувања
 • Ориентираност кон резултати во наплата
 • Одлични преговарачки вештини
 • Познавање на Microsoft office
 • Висока работна етика, кооперативност, одговорност и организациски способности
 • Возачка дозвола – Б категорија

ОДГОВОРНОСТИ:

 • Доставување опомени и преземање други мерки со цел наплата на побарувањата за сите видови на осигурување;
 • Анализа на квалитетот на податоците за клиентите (точност и целосност на податоците) и известување за пронајдените пропусти;
 • Контактирање со должниците и договарање на начинот на плаќање на долгот;
 • Доставува предлози за тужење пред надлежните судови;
 • Следење, евидентирање и анализирање на спорови, постапки помеѓу физички и правни лица;
 • И останати активности по налог на непосредниот раководител.

Друштвото Кроација осигурување-неживот нуди

 • Вработување со полно работно време
 • Атрактивна нето плата
 • Награден програм
 • Одлична можност за професинален развој

Потребна документација:

CV биографија

Мотивационо писмо

Доказ за завршено образование

Кандидатите кои ги исполнуваат условите, апликациите да ги испратат на емаил со рок до 03.09.2021 година и со назнака – ,,ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА РЕФЕРЕНТ ЗА НАПЛАТА ” .

Оние кандидати чии квалификации ги исполнуваат барањата и потребите на компанијата, телефонски или писмено ќе бидат повикани на разговор.

Со испраќање на апликација за вработување апликантите се согласни своите лични податоци да се користат за намена на Огласот за вработување.

Menu